Emailinfo@nttank.com
×

Na Kontaktoni

Lajme
Shtëpi> Lajme

NTtank kaloi me sukses certifikimin e testit të verifikimit të procesit të forcimit të tendosjes

Koha: 2023-10-09 Goditjet: 28

Vitet e fundit, me rritjen e popullaritetit të aplikimeve të teknologjisë kriogjenike, kërkesa për enë kriogjenike prej çeliku inox austenitik po rritet. Për të përmirësuar forcën e rendimentit të çelikut inox austenitik, u krijua teknologjia e forcimit të sforcimit. Pas adoptimit të kësaj teknologjie, stresi i lejueshëm i materialit rritet shumë dhe trashësia e murit të kontejnerit të brendshëm mund të zvogëlohet me rreth gjysmën kur trashësia e murit përcaktohet nga stresi në tërheqje, i cili redukton ndjeshëm peshën dhe realizon peshën e lehtë të enë kriogjenike austenitike inox.


Për të përmirësuar konkurrencën e produktit, NTtank (në tekstin e mëtejmë "Kompania") ka iniciuar një projekt për teknologjinë e forcimit të sforcimeve për kontejnerët kriogjenikë që nga korriku 2022. Pas projektimit të rezervuarit të mostrës së provës, llogaritjes së simulimit të analizës së stresit, materialit dhe saldimit përzgjedhja e materialit, testi i procesit të saldimit, vlerësimi i procesit të saldimit para tërheqjes dhe prodhimi i rezervuarit të mostrës, deri në mesin e shtatorit 2023, kompania ftoi grupin e ekspertëve të Autoritetit Kombëtar të Çertifikatave të Tipit - Makineri Industry Shanghai Lanya Petrochemical Equipment Inspection Co., Ltd. për të vizituar sitin për të dëshmuar testin e vërtetimit të procesit të forcimit të tendosjes të kontejnerëve të mostrës. Aktualisht, testi i verifikimit të procesit ka kaluar me sukses certifikimin.


Kalimi me sukses i testit të vlefshmërisë së procesit tregon se kompania ka zotëruar teknologjinë e forcimit të tendosjes së kontejnerit kriogjen. Më pas, teknologjia do të aplikohet për të prodhuar kontejnerin e parë të kampionit të enës me presion kriogjenik adiabatik me vakum dhe do të kalojë testin e tipit të performancës në temperaturë të ulët. Pas marrjes së certifikatës së testit të tipit, kompania do të ketë kualifikimin e prodhimit masiv të enëve të lëvizshme me presion kriogjen adiabatik me vakum duke aplikuar teknologjinë e forcimit të sforcimit.


Email goToTop