е-маилinfo@nttank.com
×

Стапи во контакт

Вести
Дома> Вести

Проектот „Интелигентен контејнер со ладилен резервоар“ на Групацијата ја освои наградата за научен и технолошки напредок на Кинескиот институт за ладење.

Време: 2022-03-12 Посети: 60

На 9 март 2022 година, церемонијата на доделување на 10-тата (2021) Наградата на кинеското здружение за наука и технологија за ладење се одржа за време на годишниот состанок на Кинеското друштво за ладење. Академик Џианг Ји, директор на Кинеското друштво за ладење, ја објави „Одлуката за пофалба и наградување на победничките проекти и релевантниот персонал на науката и технологијата награда на Кинеското друштво за ладење за 2021 година“ и „Интелигентна“ на групата Проектот за контејнер со резервоар за ладење“ ја освои втората награда. 

„Интелигентен контејнер со резервоар за ладење“ е прилагоден за транспорт на материјали што се испраќаат во процес на големи промени во температурата на околината, е голема побарувачка за температурни промени во мобилната транспортна единица, применлив медиум за течноста, што може да ја направи температурата на материјалите во резервоарот за одржување на дозволениот опсег, за да се осигура дека температурата на транспортираните материјали за да се одржи контролата на температурата во опсег од ± 1 ℃, е широко користен за Широко се користи за прекуморски транспорт на прехранбени производи и хемиските течни стоки и домашниот ладен логистички транспорт, а неговите надворешни димензии ги задоволуваат барањата на стандардниот контејнер ISO 20 стапки. Овој проект е репер за висококвалитетен производ на Групацијата, кој има силни технички предности во сегашното поле на контејнери со резервоари за ладење.

е-маил goToTop